ponedjeljak, 20. veljače 2012.

ČIŠĆENJE ORGANIZMA - SHANK PRAKSHALAN

U današnje vrijeme postoji mnogo metoda i teorija koje zagovaraju ovakav ili onakav način detoksikacije ili čišćenja organizma. Evo jedna od meni zanimljivijih i isprobanih.


SHANK PRAKSHALANA je stara metoda pročišćavanja probavnog trakta. Riječ je o tehnici kojom se ispire želudac i crijeva slanom otopinom. Postupak je vrlo jednostavan.


Dan prije čišćenja smanjite unos hrane. Najbolje je da pijete prirodne sokove, smoothie ili, još bolje, da postite. Shank prakshalanu je najbolje izvoditi ujutro na prazan stomak. 

Pripremite prostirku za vježbanje, par mirisnih svjećica, mirisni štapić, ugodnu muziku i cca. 2 litre slane tople vode. Na 2 litre vode stavi se oko 2 ravne jušne žlice krupne morske soli (najbolje Stonska sol). 
Popijte jednu čašu vode  i napravite 2-3 serije vježbi (Link 1, Link 2) 
Postupak ponavljajte dok ne popijete 5-6 čaša vode. Nakon toga se opustite i ponavljajte vježbe dok ne dobijete nagon da idete na WC. Obično to bude za 10-15 minuta. Ne očajavajte ako ne uspije odmah. Opustite se, slušajte glazbu, masirajte područje crijeva cijelim dlanom u smijeru kazaljke na satu. 

Kad jednom krene ispiranje crijeva trebat ćete ići na WC više puta. Kad ste ispraznili otprilike količinu koju ste popili popijte još vode i pokušajte napraviti vježbe. Proces traje dok ne izbacite skoro čistu vodu iz crijeva (ili dok se ne umorite).

Jedan sat nakon zadnjeg pražnjenja pojedite raskuhanu rižu s malo maslaca.

Nekoliko savjeta:
  • Prije nego počnete s pijenjem, prvo pogledajte i pokušajte uraditi vježbe. 
  • Bitno je da se otvori prolaz između želuca i dvanaesnika. Pokušajte vizualizirati kako voda prolazi kroz vaš probavni trakt i čisti vas. Posebno se posvetite prvim trima vježbama. 
  • U početku se može javiti mučnina. To znači da se voda zadržava u želucu. Nastavite vježbati (ne piti vodu)  i opustite se dok ne prođe. 
  • Nakon što ste izbacili sav sadržaj iz sebe ili ste odlučili odustati zbog umora, dobro se utoplite i odmarajte pola sata. 
  • Najbolje bi bilo da čitav dan posvetite sebi i odmarate se uz knjigu, film ili što već volite. 
  • Ako se javi žeđ u toku proseca, mućkajte vodu u ustima pa ispljunite. Nemojte piti. 
  • Promatrajte procese u tijelu i pronađite ritam i način koji vam najbolje odgovara. Svi smo mi drugačiji :)
Više o ovoj metodi naći ćete u knjizi G.P. Malahova ''Čišćenje organizma''. Divni savjeti i upustva 
 nalaze se na ovojovoj stranici. Istražujte i pronađite ono što vam najviše odgovara.

0 komentari:

Objavi komentar